Vandtyven 2008

Fra andre lande | Fra Danmark | Alle mine bøger | Noveller | Bøger på vej

  
Tilbage til Noveller
VANDTYVEN 2008
Tolv fortællinger om verdens børn

På mine rejser jorden rundt, har jeg mødt et utal af herlige unger. Flere af dem har jeg allerede fortalt om. Men jeg går tit og tænker på de børn, som jeg ikke fik med i mine bøger.

Nogle af dem har jeg nu skrevet historier om.

Læs første kapitel fra Vandtyven eller download Sneleoparden fra Kirgisistan, som giver en forsmag på romanen Fabians Feltdagbog, Krudtrøg fra Kroatien eller Regnbueslangen fra Australien

Egnet fra 7 - 10 år.
 
ANMELDELSER

12 dejlige og kraftfulde fortællinger.

Skolebiblioteket.

 

Vandtyven er en dejlig samling af fine fortællinger, som både egner sig til selvlæsning og fra 9-l0 år men også i særdeleshed til at læse op - og få læst op af.

Fortællingen.dk

 

En samling fortællinger der kan læses højt for børn i alderen 7-10 år. Historierne om hvordan børn lever rundt om i verden vil fængsle ethvert barn, der blot er en smule interesseret i sin omverden. Bogen egner sig fantastisk godt til emnearbejde om verdens børn og til danskundervisning i de yngste klasser.

Bogen ligger tæt op ad det arbejde som bl.a. Unicef gør for verdens børn.

Lektørudtalelse.
 

Anmeldelse i Bøger i Politiken d. 6. december 2008:
  
Charlotte Blay: Vandtyven. Illustreret af Tove Krebs Lange. Høst, 221 sider, 229 kroner.
  
C
harlotte Blay was here! Sådan kunne man skrive på adskillige af jordens afsidesliggende steder. Hvor har Charlotte Blay ikke været? Det skulle da lige være Patagonien. Under en smuttur hjemme fra Kirgisistan og som markering af en rund fødselsdag har forfatteren samlet tolv små beretninger fra hele kloden med lykkelig udgang under titlen ´Vandtyven´. Om børn og dyr mest. Man bliver - for at citere fra én af historierne - »glad som en kænguru« over at være med på turen.

Charlotte Blay er den årvågne (og nysgerrige) rejsende. Engang i Kenya kiggede hun ud ad vinduet på sit fine hotel og så en dreng, som fyldte sin spand med vand fra svømmepølen. Ham fulgte hun efter. Og hun fik hans historie. Sådan er hendes teknik, og den giver en række fine små portrætter af verdens børn. Hvis forfatteren får lov, slår hun sig gladelig ned i landsbyen for at høre mere. Og hun betaler altid for opholdet. Charlotte Blays møntenhed er fortællingen. Således kvitterer hun for sin tid i Mekongs delta ved at give dem et eventyr af den berømte H.C. An Dec Xen! Men i Kenya lærte hun (og vi), at »vand er vigtigere end skole«.

´Vandtyven´ kommer vidt omkring. I 'Ørnefjeren' fortælles om, hvorledes Diana fra Montana (USA) fik sin første ørnefjer. 'Krudtrøg' fra Kroatien er vel samlingens mest bevægende historie, fordi den bygger på forfatterens egne oplevelser som frivillig hjælpearbejder i en flygtningelejr under Balkankrigene. 'Sælens hjerte' er en smuk historie fra Grønland, og 'Høvdingecyklen' fra Ghana handler om høvdingesønnens omgang med farmands nye cykel. Hver fortælling afrundes med en kort beskrivelse af landet. I Australien har hun set hulemalerier, der er op mod 40.000 år gamle.

I ´Vandtyven´ er der børn og håb i alle kulører. Såvel sprog som iagttagelser er gjort med hjertet. Send hende bare ud igen! Og fik Charlotte Blay så set den sjældne sneleopard i Kirgisistans bjerge? Nej! Men hun så sporene og havde næsen helt ned ved dyrets tissesten. Charlotte Blay was here!

STEFFEN LARSEN