Mine e-bøger

      

Blå By som trykt bog
kan købes her.

BLÅ BY 1997

Menneskene i den BLÅ BY drømmer. Om et bedre liv, om kærligheden, om at finde den rette hylde, om at være sig selv eller om at finde tilbage til rødderne i en helt anden by, i et andet land, i en anden tid.

Mens politistyrken sætter alle sejl og sirener til for at finde ophavsmændene til nogle mystiske gummitrolde fyldt med narkotika, som har det med at dukke op de mest usandsynlige steder, sætter en violinspiller fra Jylland alle strenge til for at finde sin forsvundne barndomskæreste i storstaden. På forunderlig vis kommer han til at spille nogle af de skæbner sammen, som vi møder i romanen: bl.a. byretsdommeren, posedamen, bibliotekaren, luderen, trommemesteren, damefrisøren og den feterede nøgenskulptør.

BLÅ BY er en poetisk roman om København og dens sammensatte galleri af eksistenser. Frejdig, men også barsk.
 

Anmeldelse:

En poetisk roman om København og dens sammensatte galleri af eksistenser. Menneskene i den blå by drømmer. Om et bedre liv, om kærligheden, om at finde den rette hylde, om at være sig selv eller om at finde tilbage til rødderne i en helt anden by, i et andet land, i en anden tid. - Mens politistyrken sætter alle sejl og sirener til for at finde ophavsmændene til nogle mystiske gummitrolde fyldt med narkotika, som har det med at dukke op de mest usandsynlige steder, sætter en violinspiller fra Jylland alle strenge til for at finde sin forsvundne barndomskæreste i storstaden. På forunderlig vis kommer han til at spille nogle af de skæbner sammen, som vi møder i romanen: bl.a. byretsdommeren, posedamen, bibliotekaren, luderen, trommemesteren, damefrisøren og den feterede nøgenskulptør...
'Charlotte Blays København har lige præcis den blanding af romantik og fandenivoldskhed, der hører til en god underholdningsroman.

Uden hun af den grund mister det strejf af alvor og socialt bid, der hører til at skildre samfundets svageste. Blå By handler om København lige nu, og den fortjener at blive læst i skæret fra mange andre natlamper
end min.'

Susanne Bjertrup, Politiken.
 

Blå by af Charlotte Blay
Anbefalet af bibliotekar Birgitte Tindbæk, Gentofte Bibliotekerne:

Den blå by er København; det er storbyen med mange og mangeartede eksistenser, og det er en meget genkendelig by med masser af lokalkolorit, gadenavne, caféer, tidstyper.
 
Bogforside: 'Blå by' af Charlotte Blay fra www.bogguide.dkBlå som poesiens blå blomst, uheldsvanger blå i skæret fra udrykningskøretøjernes blå blink og blå lyd, når de jager narko og henter voldsofre, blå af flakkende neonlys og fjernsynsskærme, blå som skumringstimen, som vemod!
 
Der er skønhed og poesi i det store byrum, men også forfald og duer og rotter, der ætser og inficerer byen.
 
Og så er der mangfoldigheden, alle de snørklede livsforløb, sådan en by er fuld af, og som vi på fængende kalejdoskopisk vis får lov at følge, i hvert fald 22 af dem, med landmanden og spillemanden Jens Jørgen som en slags gennemgående figur, han der kan den kunst at spille, så tiden går i stå, og kvinderne bli’r bløde om hjertet.
 
Vi kommer vidt omkring, geografisk fra strandvejsvillaen til pornobutikken på Vesterbro, der er centrum i en omfattende narkokriminalitet. Vi bevæger os meget rundt i byens centrum og kommer også ud på Christiania; vi møder højesteretsdommeren og bibliotekaren, en aidssyg frisør, luderen, grønlænderen, gymnasieeleven, en blind kunstner, en afrikansk trommemester, posedamen, der engang ”var noget”, arkitekturprofessoren, der går amok på den sorte terminalkasse på Rådhuspladsen og mange andre.
 
De har alle deres drømme og deres hemmeligheder og deres fortid, som får en fortælling og bliver en del af byens puls.
 
De er vævet ind i hinandens liv i eventyrlige mønstre, men ved det ikke altid selv. For der er en sammenhæng, vi er forbundne, vi hænger på hinanden, men går ensomme rundt uden at se denne sammenhæng.
 
Heri ligger bogens budskab! Og følsomheden og de ”rigtige” drømme findes på Christiania. Ingen tvivl: de meget forkomne menneskeskæbner har Charlotte Blays sympati. Og i skildringen af samfundets svageste får romanen alvor og socialt bid.
 
Det er måske ikke verdenslitteratur, men en meget underholdende, velskrevet, farverig, poetisk, stemningsfuld, varm og kritisk roman om København fra øverst til nederst og lige nu!
 
Dejlig bog! Især for dig, som elsker byen og kan li’ mennesker, atmosfære og en god social tilgang til stoffet.